10/05/2021

V areálu bývalých c. k. vojenských pekáren v Brně vyroste komplex Veveří Centre

Stránka navštívena: 191
0 0
2 min read
Návrh podoby komplexu od Evy Jiřičné

Návrh podoby komplexu od Evy Jiřičné

Stránka navštívena: 192
0 0
Doba čtení příspěvku:57 Sekund
V roce 1864 byl dostavěn komplex vojenských staveb mezi dnešními ulicemi Veveří, Kounicova, Pekárenská a Sokolská. Jeho součástí byla rozsáhlá pekárna. V roce 2008 zde byly zahájeny bourací práce, ale poté se tu celých 12 let nic nedělo. Až letos se sem nastěhovala těžká technika. Začala tak první etapa výstavby polyfunkčního komplexu Veveří Centre podle návrhu zlínské rodačky a světoznámé architektky Evy Jiřičné.
Na pozemku o rozloze přibližně 140×120 metrů bude několik domů s přibližně 300 byty, které budou diagonálně rozděleny krytou pasáží na dva bloky. Jednotlivé budovy budou mít šest až sedm nadzemních podlaží. V prvním podlaží se počítá s komerčními prostory. V areálu bude také na 800 parkovacích míst umístěných ve dvoupodlažních podzemních garážích.
Projekt rovněž počítá s množstvím zeleně. Kromě několika parčíků zde bude i zatravněný vnitřní dvůr na střeše komerčních ploch. V podzemí se počítá se stavbou zastávky tramvají, které by v budoucnu mohli jezdit právě tudy v rámci Severojižního diametru města Brna, který povede od Slavkova u

Návrh podoby komplexu od Evy Jiřičné
Návrh podoby komplexu od Evy Jiřičné

Brna až do Řečkovic, skrze nové Hlavní nádraží v odsunuté poloze u Autobusového nádraží.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Napsat komentář