IDSka vede jedním směrem. Tím druhým jezdí autobusy UNITED BUSES

Admin

Cestování veřejnou dopravou má být pohoda. Ať už jedete z Jemnice do Brna, Dačic do Dukovan, nebo Moravských Budějovic do Ivančic. Pokud ale dráha spojů vedla jen do krajského města a za hranice kraje jedině se složitým přestupem, o pohodě se určitě mluvit nedalo. Ale to bylo. Od pondělí 17. srpna vyjede nový, rychlíkový, spoj Dačice – Jemnice – Moravské Budějovice – Ivančice – Brno od UNITED BUSES. Cestujícím z Jihočeského kraje, kraje Vysočina a Jižní Moravy se tak po více jak půl roční pauze vrací možnost přímého spojení do Brna.

Reklamy

Nová pravidelná autobusová linka spojuje města Dačice, Jemnice, Moravské Budějovice, Jaroměřice nad Rokytnou, Hrotovice, Rouchovany, Dukovany, Jamolice, Ivančice a Brno. Vyjíždí v pondělí 17. 8. 2020. Z Dačic pojede přímý autobus vždy ve 4:55 v pracovních dnech a v 15:25 v neděli. Do Brna autobusy přijíždí v 7:25 respektive v 17:45. Z Brna do Moravských Budějovic/Dačic pojedou autobusy v pracovních dnech v 10:10 a ve 14:20 a v neděli ve 12:30.

Jízdní řád linky

Obce a města po trase získají přímé autobusové spojení po více jak půl roce. “Přímý autobus z Moravských Budějovic do Brna i Dačic jezdil přes 50 let a mezi veřejností byl velmi oblíbený. Proto nás velmi nemile překvapilo rozhodnutí dopravce TRADO BUS z Třebíče, když v prosinci loňského roku všechny spoje na této trase zrušil bez náhrady a jejich případné obnovení si podmínil dotacemi. Přímé spojení regionu s Brnem je velmi důležité jak pro cestu za prací, do školy i k lékaři. Cesta s přestupy pro většinu těchto cestujících nepřichází v úvahu a než by několikrát přestupovali, přemístili se do aut. Proto nové přímé spojení vítáme ” vysvětlil Zdeněk Janderka, radní za Moravské Budějovice. Nová autobusová linka je komerční, bez dotací z krajského rozpočtu. Obce na Vysočině platí v přepočtu 70 korun za obyvatele ročně do fondu na zajištění dopravní obslužnosti. Tuto částku musí hradit i tehdy, kdy doprava neodpovídá požadavkům obcí, nebo potřebám občanů. “Hejtman kraje nám sdělil, že na dopravu nepřispějí. Z pohledu vedení kraje i hejtmana je veřejná doprava financovaná krajem dostatečná a občané podobnou linku prý nepotřebují. Hejtman kraje Vysočina se v dopise zástupcům měst a obcí nechal slyšet, že mají přestupovat. Nová, přímá linka přestupy ušetří a je i rychlejší. Tím bude více konkurenceschopná.” doplnil Zdeněk Janderka.

22 přímých autobusových spojů týdně pojede bez dotace

UNITED BUSES nabídne cestujícím celkem 22 spojů týdně. 12 spojů je vedeno v celé trase, 10 spojů jede pouze v úseku Moravské Budějovice – Brno. “Linka je komerční. Zatím ji budeme provozovat na své riziko, případná ztráta z provozu půjde tedy za námi. Podle toho nastavíme jízdné a budeme věřit, že zájem o cestu našimi autobusy bude podobný, nebo ještě větší, jako první ohlasy na její znovuzavedení. Jednáme s obcemi a městy aby se na provozu finančně podílely, ale zatím narážíme na nedostatek prostředků v obecních rozpočtech. “Nechceme dotaci na každý spoj. Řešení, které nabízíme, je spíše na principu spoluúčasti dotčených obcí.” Vyjedeme ale i bez tohoto příslibu.” Uvedl Karel Bílý, majitel UNITED BUSES.

Cestující bude vozit meziměstský klimatizovaný autobus IRISBUS ARWAY vybavený elektrickým výtahem a plošinou pro přepravou až dvou osob upoutaných na invalidní vozík, nebo 2 kočárků najednou. Autobus v zájezdové výbavě je mimo jiného vybaven bezpečnostními pásy a vysokými sklopnými sedadly s loketními opěrkami a podnožkami.

Pojeďte autobusem!

No jasně! Tahle nová linka totiž zjednoduší vaše cesty z/do Brna a Ivančic za prací, studiem, k lékaři, zábavou či turistikou. Zastavujeme na obvyklých autobusových zastávkách, cestou s námi si tak zjednodušíte i cesty směrem na Jižní Moravu. Odpusťte si stres na silnicích, zapomenete na agresivní řidiče a ušetříte si nervy spojené s přestupováním na jinak neznámých místech. Navazujeme na systém IDS JMK v Ivančicích a Brně, odkud můžete pohodlně přestoupit na místní autobusové, tramvajové a vlakové linky.

Ostré lokty, ani drobné po kapsách netřeba

OK, postávání na zastávce se spoustou dalších cestujících a hledání drobných po kapsách je trochu nekomfortní. Ale tak si kupte jízdenku online eshopu www.unitedbuses.cz – řidiči vás rychleji odbaví, budete mít jisté místo k sezení a jízdenka vás vždy vyjde levněji, než nákup u řidiče. Bonus, s elektronickou jízdenku z eshopu UNITED BUSES vám po skončení jízdy vrátíme zpět 20% z ceny zaplacené jízdenky jako odměnu za ekologický přístup k cestování.

Slevy 75% pro studenty, děti a seniory

Na všech spojích UNITED BUSES platí sleva z ceny jízdenky 75% pro děti od 6 do 15 let, mládež do 18 a studenty do 26 let. Sleva je poskytnuta na základě prokázání se průkazem. Stranou ale nezůstanou ani cestující v produktivním věku, kteří na státní slevy nedosáhnou. S elektronickou jízdenkou z našeho eshopu získají automaticky po každé jízdě 20% CASH BACK z ceny zaplacené jízdenky.

Základní cena jízdenky zakoupené v eshopu, bez výše uvedených slev, bude stát z Dačic do Brna 171 Korun, z Jemnice 152 Korun, z Moravských Budějovic 133 korun, z Jaroměřic nad Rokytnou 114 korun, z Hrotovic 100 korun, z Dukovan 76 korun, z Jamolic 71 korun, z Ivančic 52 korun. Jízdenky nejlevněji pořídíte jen na našem eshopu. Zmíněnou trasu Moravské Budějovice – Brno pořídíte již za 106 korun s uplatněním CASH BACKU. Využít můžete i předprodej v síti kanceláří AMSBUS, nebo přímo jednoduchým kliknutím ve vyhledávači spojení idos.cz

V autobusech UNITED BUSES neplatí slevy a kupony tarifu IDS JMK. Uvítáme ale i cestující, pro které mohou být naše linky doplňkem k zavedenému systému, zejména pokud potřebují rychle do centra Brna, nebo přestupují na spoje jedoucí z Brna dalšími směry. “Autobus zastavuje vedle centrálního nádraží také u fakultní nemocnice v Brně Bohunicích. To uvítají zejména starší lidé, kteří jezdí do nemocnice na vyšetření. Tato skupina cestujících je mnohdy na veřejnou dopravu odkázána a cestování s přestupy je pro ně velmi náročné. Nové spoje jsou navrženy tak, aby systém veřejné dopravy doplnili a lidem cestování zjednodušily a tím se pro ně veřejná doprava stávala více atraktivní. Prozatím plánujeme jezdit v Brně z/na centrální autobusové nádraží ÚAN Zvonařka. Nelze ale vyloučit, že pro spory s provozovatelem nádraží a konkurentem v jedné osobě na jiné trase budeme nuceni krátce po zahájení provozu změnit cílovou stanici k hlavnímu vlakovému nádraží, k tzv. Grandu. Udělat to nechceme, ale provozovatel nádraží nás poškozuje již dnes což nejvíce odnáší právě cestující. ” sdělil k trase autobusu i nejbližším možným změnám Josef Šelepa, PR specialista a manažer pro jízdní řády UNITED BUSES.

Tak ukončete přestup… cestování bez složitých přestupů s UNITED BUSES začíná.

TZ United Buses

Admin
Author: Admin

Next Post

Rekonstrukce, která se více, než nepovedla

Při letní rekonstrukci tramvajové trati na Nových Sadech udělal Dopravní Podnik města Brna, také opravu nástupiště, se zastřešením a označením zastávky Nové Sady, bohužel hodně zpackanou. Přístřešek je krátký, bez bočnic a ještě celý pod sklem. Tedy v létě bude cestujícím pod sklem více, než teplo, v případě deště budou […]

Discover more from Transport Minutes

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading