Jubilejní 35. souprava G1 pro norimberské metro. Foto: VAG Nürnberg

Ve VAG Verkehrs-Aktiengesellschaft Nürnberg je nyní v osobní dopravě všech 35 nových souprav metra typu G1.

Reklamy

V srpnu 2020 uvedl VAG a výrobce vlaků Siemens Mobility do provozu první tři soupravy této řady – nyní je k dispozici celá flotila vlaků, jak oznámila společnost VAG. Čtyřvozové kloubové soupravy jezdí na lince metra U1 mezi Langwasser-Süd v Norimberku a Fürth-Hardhöhe. “Jsme velmi rádi, že jsme úspěšně předali všech 35 souprav našemu zákazníkovi,” řekl projektový manažer Siemens Sebastian Lohse. Uvedení 35. souprav do provozu je dalším důležitým milníkem v desetiletém procesu od prvního nápadu až po dnešek.

„S G1 máme inovativní a vysoce výkonné vozidlo, s nímž máme ideální pozici pro výzvy a každodenní operace nadcházejících desetiletí,“ vysvětlil projektový manažer VAG Bernd Meier-Alt. Máme pozitivní zpětnou vazbu od cestujících – zejména od lidí s omezenou pohyblivostí. “To je pro nás důležité také proto, že místní veřejná doprava je participativní a poskytuje služby obecného zájmu,” říká Meier-Alt.

Vozidla v novém vozovém parku G1 už podle VAG najela kolem 3,3 milionu kilometrů. Čtyřdílné soupravy s průběžným oddílem pro cestující nabízejí 128 míst k sezení a umožňují přepravu až 604 osob. Soupravy mají také široké dveře a prostorné multifunkční plochy pro vozíčkáře, kočárky a kola. Vozidla jsou připravena pro případné pozdější automatizované provozní nasazení, ale v současné době jezdí s řidičem.

Investiční objem na 35 souprav metra činí přibližně 263,2 milionů eur, z čehož 64,1 milionů eur pokrývají granty Svobodného státu Bavorsko.

Foto: VAG Nürnberg

redakce
Author: redakce

Jsme lidi co jsou posedlí Rakouskem a Německem a chtějí o něm psát a prezentovat ho ve velkém

Discover more from Transport Minutes

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading