Další nehoda Cityjetů v Rakousku, přímo ve Vídni

Admin

Podle informací ÖBB se ve stanici Vídeň-Floridsdorf srazily dvě soupravy Cityjet. Několik vozů bylo vykolejeno na třech různých kolejích. Podle záchranné služby nedošlo k žádným zraněním. Měla to být nehoda při posunu souprav, k incidentu došlo kolem 13:23 hod.

Reklamy

Je však pravděpodobné, že poškození souprav a infrastruktury bude obrovské a bude pravděpodobně také ovlivněn provoz na inkriminovaných kolejích. Podle ÖBB však nehoda nemá vliv na normální provoz. Jediné co tato nehoda ovlivní je provoz dalších 2 souprav a odstavení souprav do depa.

Cityjet byl v poslední době několikrát účastníkem vážných nehod a zejména jeho silné poškození opakovaně při nehodách způsobuje problémy. Odstaveno po nehodách je nyní dle ÖBB 19 souprav, které čekají na opravu. Nedávno došlo také ke kritice ze strany unie strojvedoucích vůči soupravám a vedení dopravce, který dle nich s jejich bezpečností nic nedělá.

Jak došlo k nehodě, která se stala při posunu do depa ÖBB, se nyní vyšetřuje. Jednou z variant je v současné době samovolné přepnutí přepínače výhybky, když nad ním jela souprava – a to mělo za následek kolizi s jiným Cityjetem.

Admin
Author: Admin

Next Post

Dorazila další prvotřídní posila do druhé třídy Slovenských drah, další modernizace vozového parku v datech

Nový vůz 2. třídy BMZ vás sveze na trase Bratislava – Žilina – Košice. Je to už 39. “kupé” s krásným čičmanským vzorem. Ostatní vozy z této série jsou řazeny v rychlících na linkách Bratislava – Košice a Bratislava – Žilina, jakož i na mezinárodních vlacích z Košic do Budapešti […]

Discover more from Transport Minutes

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading