3516 aut shořelo na Floridě u letiště Fort Myers

Admin

Požár, který se rozšířil travnatou oblastí mezinárodního letiště na jihozápadě Floridy, zničil tisíce automobilů z autopujčoven.

Reklamy
Požár začal v pátek 3.4.2020, přesáhnul 15 hektarů a původně zahrnoval pouze 20 aut hořících v oblasti pronajímaných aut na letišti ve Fort Myers, uvedli představitelé hasičského sboru.
Ale v době, kdy ukončili hasiči zásah, zničily plameny více 3 516 automobilů, řekl mluvčí úřadu CN County Port Authority pro CNN.
Melinda Avni, specialistka na zmírňování škod na Floridské hasičské službě v Caloosahatchee, uvedla, že úřady byly obeznámeny s požárem, kolem páté odpoledne. U zásahu bylo celkem 20 vozidel.
„Než jsme měli jednotky na místě, měli jsme 100 aut (v plamenech). Po stovkách jsme ztráceli vozy,“ řekla.
Na kilometry daleko kolem Fort Myers, města s asi 82 ​​000 lidí na jihozápadě Floridy, bylo vidět černé kouřové mraky . Pozemní a leteckou podporu poskytovala Florida Forestry Service a několik hasičských sborů, uvedl Avni.
Nejméně 80 letadel bylo vysláno leteckou jednotkou šerifského úřadu Charlotte County, uvádí se v příspěvku na Facebooku.
Hasičská služba považovala požár uhašený v sobotu 4.4.2020 v 10:30, téměř 18 hodin po jeho oznámení, řekl Avni.
Větr a suché počasí obklopující oblast pomáhal k jeho rychlému šíření, ale žádný provoz na letišti nebyl ovlivněn, řekl Avni. Nebyla hlášena žádná zranění a vyšetřuje se příčina požáru.
V příspěvku na Facebooku letiště poděkoval všem agenturám, které reagovaly na požár.
„Vážíme si jejich odvahy a ochoty pomoci našemu oddělení záchranných a hasičských letadel. Společně dokázali udržet všechny naše cestující a návštěvníky letiště v bezpečí,“ uvedlo letiště .
Admin
Author: Admin

Next Post

Severní Itálii postihnula další katastrofa po Covid-19, spadnul most

U severoitalského města Aulla, zhruba v půli cesty mezi Janovem a Florencií, se dnes zřítil silniční most. Za normálních okolností jde o rušnou silnici, uvedla agentura Reuters. Při neštěstí byl zraněn jeden řidič nákladního vozu, sdělil mluvčí hasičů.Komunikaci provozuje státní správce silnic ANAS. Author: Admin

Discover more from Transport Minutes

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading