Vlakové nádraží Hennersdorf - © ÖBB/Michael Fritscher

Železniční trať mezi Vídní-Meidling a Wiener Neustadt bude zdvoukolejněna. Spoje linky ÖBB S60 a na trati Raaberbahn z Deutschkreutz do Vídně jsou proto v současnosti přetrasovány.

Reklamy

Práce začaly 1. července a potrvají do 5. září. Pro cestující to znamená, že místo vlaků ÖBB linky S60 z Ebenfurthu na Vídeň hlavní nádraží je zřízena náhradní železniční doprava. Postižena je také linka Rex6 na Raaberbahn. Po dobu výstavby budou vlaky jezdit pouze do Hennersdorfu. Z Hennersdorfu bude zřízena autobusová doprava do Vídně. S jízdními koly není možné využívat náhradní autobusy za vlaky.

Cíl: Větší zabezpečení a větší počet spojů

Dvoukolejné rozšíření trati Pottendorfer je jedním z klíčových projektů ÖBB na jižní železnici. To zvyšuje bezpečnost a lze dosáhnout lepší taktovací frekvence. Práce budou probíhat v několika etapách, z nichž poslední by měla být podle ÖBB dokončena v roce 2023.

Během stavebních prací bude zřízena náhradní železniční doprava z Ebenfurthu nebo z Hennersdorfu na vídeňské hlavní nádraží. Železniční stanice Meidling není obsluhována pro výměnu kolejí. Stavební práce potrvají do 5. září.

Admin
Author: Admin

Discover more from Transport Minutes

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading